Faceți lucruri extraordinare

Întrebări frecvente

 • Când va fi disponibil Windows 10?

  -

  Este disponibil acum! Obțineți upgrade-ul astăzi. Vedeți mai multe detalii în tab-ul „Upgrade”.

 • Care sunt informațiile esențiale legate de upgrade-ul la Windows 10?

  +

  Microsoft pune la dispoziție Windows 10 ca upgrade gratuit pentru dispozitivele eligibile cu Windows 7, Windows 8.1 și Windows Phone 8.1. Acesta va fi disponibil începând cu 29 iulie 2015.

  Pentru a profita de această ofertă, aveți la dispoziție un an de când Windows 10 este pus la dispoziția publicului. După upgrade, aveți Windows 10 gratuit pe dispozitivul respectiv.

 • Upgrade-ul este într-adevăr gratuit?

  +

  Da, este gratuit. Aceasta este o versiune completă de Windows, nu o versiune de încercare sau o versiune introductivă. Upgrade-ul este disponibil pe o perioadă limitată de timp: pentru a profita de această ofertă, aveți la dispoziție un an de când Windows 10 este pus la dispoziția publicului.

 • Care sunt dispozitivele eligibile pentru un upgrade gratuit?

  +

  Singurele cerințe sunt următoarele: a) dispozitivul să fie compatibil și funcția Windows Update să fie activată și b) să rulați o versiune originală de Windows 7 Service Pack 1 (SP1) sau Windows 8.1 (Update).

  Windows 10 este creat să ruleze pe PC-urile cu Windows 7 și Windows 8.1. Aceasta înseamnă că este foarte probabil ca dispozitivul să fie compatibil și că va rula Windows 10.1 Vedeți mai multe detalii în tab-ul „Upgrade”, în care puteți căuta dispozitivul și puteți vedea informații mai detaliate.

  Vedeți toate specificațiile aici

 • În cazul în care cumpăr un PC nou astăzi, pot face upgrade la Windows 10?

  +

  Da, noile PC-uri eligibile pot rula Windows 10. Windows 10 este creat să fie compatibil cu laptopurile, tabletele sau PC-urile cu Windows 8.1 care sunt pe piață în prezent. Este posibil ca unele caracteristici Windows 10 să nu fie disponibile pe anumite dispozitive. Vedeți mai multe detalii în tab-ul „Upgrade”, în care puteți căuta dispozitivul și puteți vedea informații mai detaliate.

 • Cât timp durează instalarea upgrade-ului?

  +

  Rezervați-vă aproximativ o oră. Pe dispozitivele mai noi poate dura numai 20 de minute, iar pe dispozitivele mai vechi mai mult de o oră.

 • Ce este aplicația Get Windows 10?

  +

  Get Windows 10 este o aplicație oferită de Microsoft, care este creată pentru a facilita procesul de upgrade. Aceasta verifică dacă dispozitivul dumneavoastră este compatibil și vă rezervă upgrade-ul gratuit; de asemenea, include informații care să vă ajute să aflați detalii despre caracteristicile din Windows 10.

 • Eu de ce nu am aplicația Get Windows 10?

  +

  Dacă nu vedeți aplicația Get Windows 10 pe PC (care se afișează ca pictogramă Windows în bara de sistem în partea dreaptă jos a ecranului), ar putea exista următoarele motive:

  1. Dispozitivul dumneavoastră nu este actualizat la cel puțin Windows 7 SP1 sau Windows 8.1 Update.
  2. Funcția Windows Update este dezactivată sau nu este setată să primească automat actualizări.
  3. Ați blocat sau ați dezinstalat funcția Windows Update necesară.
  4. Dispozitivul dumneavoastră nu rulează Windows original.

  Rularea funcției Windows Update și instalarea tuturor actualizărilor disponibile va remedia primele trei probleme.

  Puteți verifica simplu compatibilitatea PC-ului dumneavoastră făcând clic pe pictograma aplicației Get Windows 10 din bara de sistem. Dacă alegeți această opțiune, vă ajută să puteți verifica simplu compatibilitatea PC-ului dumneavoastră.

  Dacă dispozitivul dumneavoastră este gestionat ca parte a unei rețele de școală sau de companie, verificați împreună cu administratorul IT informațiile legate de upgrade-ul la Windows 10.

 • Clienții enterprise pot obține upgrade-ul gratuit la Windows 10?

  +

  Clienții enterprise cu contracte Software Assurance active prin licențierea de volum Microsoft pot face upgrade la ofertele enterprise Windows 10, independent de această ofertă de upgrade.

 • Voi obține toate caracteristicile Windows 10 după ce fac upgrade?

  +

  Anumite caracteristici Windows 10 vor necesita hardware complex și nu toate caracteristicile și serviciile sunt disponibile pe fiecare dispozitiv și nici în fiecare regiune. De exemplu, funcția Cortana2 nu este disponibilă în toate regiunile.

  Pentru detalii suplimentare, consultați pagina Specificații.

  Căutați informații specifice legate de dispozitiv în tab-ul „Upgrade”, în care puteți căuta dispozitivul dumneavoastră.

 • Dispozitivele și aplicațiile mele vor funcționa cu Windows 10?

  +

  Windows 10 este creat să fie compatibil cu marea majoritate a dispozitivelor cu Windows 7 și Windows 8.1; astfel că, cel mai probabil, dispozitivul dumneavoastră este compatibil.

  • Pentru detalii legate de un anumit dispozitiv și de aplicațiile specifice, puteți utiliza aplicația Get Windows 10 pentru a efectua o verificare a compatibilității. Faceți clic pe meniul din partea stângă sus a aplicației și selectați „Verificați PC-ul” sau „PC-ul poate fi utilizat”. Aceste opțiuni afișează toate problemele de compatibilitate și recomandă o soluție; deși aplicația nu deține informații legate de fiecare aplicație sau dispozitiv existent, oferă o listă cuprinzătoare cu toate problemele potențiale de compatibilitate cunoscute.
  • Anumite caracteristici Windows 10 vor necesita hardware complex și nu toate caracteristicile și serviciile sunt disponibile pe fiecare dispozitiv și nici în fiecare regiune. De exemplu, funcția Cortana2 nu este disponibilă în toate regiunile.
  • Căutați informații specifice legate de dispozitiv în tab-ul „Upgrade”, în care puteți căuta dispozitivul dumneavoastră.
 • Ce ediție de Windows voi primi ca parte a acestui upgrade gratuit?

  +

  Când faceți upgrade, veți rămâne la edițiile de Windows de același tip. De exemplu, pentru Windows 7 Home Premium se va face upgrade la Windows 10 Home.

  Windows 7*

  De la ediția La ediția
  Windows 7 Starter
  Windows 7 Home Basic
  Windows 7 Home Premium
  Windows 10 Home
  Windows 7 Professional
  Windows 7 Ultimate
  Windows 10 Pro

  Windows 8**

  De la ediția La ediția
  Windows Phone 8.1**** Windows 10 Mobile
  Windows 8.1*** Windows 10 Home
  Windows 8.1 Pro
  Windows 8.1 Pro for Students
  Windows 10 Pro

  Edițiile „N” și „KN” vor primi upgrade-ul față de ediția de bază (de ex., pentru Windows 7 Pro N se va face upgrade la Windows 10 Pro).

  Unele ediții sunt excluse: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise și Windows RT/RT 8.1. Clienții de licențiere de volum activi care au Software Assurance pot face upgrade la ofertele enterprise Windows 10, independent de această ofertă.

 • Windows Media Center va fi disponibil în Windows 10?

  +

  Windows Media Center nu face parte din Windows 10 și nu va fi disponibil după upgrade-ul la Windows 10. Dacă utilizați Windows Media Center, vă vom notifica în timpul upgrade-ului că Windows Media Center nu este disponibil pe Windows 10. Știm că anumiți utilizatori folosesc Windows Media Center pentru a reda DVD-uri și oferim o aplicație gratuită de redare a DVD-urilor în Windows 10 pentru utilizatorii Windows Media Center.