Gjør fantastiske ting

Vanlige spørsmål

 • Når blir Windows 10 tilgjengelig?

  -

  Det er tilgjengelig nå! Få oppgraderingen i dag. Les detaljene på Oppgrader-fanen.

 • Grunnleggende fakta om Windows 10-oppgraderingen

  +

  Microsoft gjør Windows 10 tilgjengelig som en gratis oppgradering for kvalifiserte enheter med Windows 7, Windows 8.1 og Windows Phone 8.1. Oppgraderingen er tilgjengelig fra 29. juli 2015.

  Tilbudet er gyldig i ett år fra Windows 10 blir tilgjengelig. Når du oppgraderer, får du Windows 10 gratis på enheten.

 • Er det virkelig gratis å oppgradere?

  +

  Ja, det er gratis. Dette er fullversjonen av Windows, ikke en prøve- eller introduksjonsversjon. Den er tilgjengelig i en begrenset periode: Tilbudet er gyldig i ett år fra Windows 10 blir tilgjengelig.

 • Hvilke enheter er kvalifisert for gratis oppgradering?

  +

  De eneste kravene er at a) enheten er kompatibel og Windows Update er aktivert, og at b) du har en ekte Windows 7 Service Pack 1 (SP1) eller ekte Windows 8.1 (Update).

  Windows 10 er utviklet for å kjøres på PC-er med Windows 7 og Windows 8.1. Dette vil si at enheten din sannsynligvis er kompatibel med og kan kjøre Windows 10.1 Les flere detaljer på Oppgrader-fanen, der du kan søke etter enheten din og få detaljerte opplysninger.

  Se alle spesifikasjonene her

 • Kan jeg oppgradere til Windows 10 hvis jeg kjøper en PC i dag?

  +

  Ja, Windows 10 kan kjøres på nye kvalifiserte PC-er. Windows 10 er utviklet for å være kompatibelt med bærbare datamaskiner, nettbrett og stasjonære PC-er med Windows 8.1 som er for salg nå. Noen Windows 10-funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige på enkelte enheter. Les flere detaljer på Oppgrader-fanen, der du kan søke etter enheten din og få detaljerte opplysninger.

 • Hvor lang tid tar det å installere oppgraderingen?

  +

  Regn med at det tar rundt en time. På nyere enheter tar det kanskje ikke mer enn 20 minutter, og på eldre enheter kan det ta mer enn en time.

 • Hva er Få Windows 10-appen?

  +

  Få Windows 10 er en app fra Microsoft som er utviklet for at oppgraderingen skal gå enkelt. Den sjekker om enheten din er kompatibel, og den reserverer en gratis oppgradering for deg. I tillegg har den opplysninger som bidrar til at du kan lære mer om funksjonene i Windows 10.

 • Hvorfor har jeg ikke Få Windows 10-appen?

  +

  Hvis du ikke kan se Få Windows 10-appen på PC-en (den skal vises som et Windows-ikon i systemstatusfeltet nederst til høyre på skjermen), kan det skyldes følgende:

  1. Enheten er ikke oppdatert med minst ikke Windows 7 SP1 eller Windows 8.1 Update.
  2. Windows Update er deaktivert eller ikke angitt til å motta oppdateringer automatisk.
  3. Du har blokkert eller avinstallert den nødvendige Windows Update-funksjonen.
  4. Du kjører ikke ekte Windows på enheten.

  Du kan løse de tre første problemene ved å kjøre Windows Update og installere tilgjengelige oppdateringer.

  Du kan enkelt sjekke PC-ens kompatibilitet ved å klikke på ikonet for Få Windows 10-appen i systemstatusfeltet. Dette er for å hjelpe deg å sjekke PC-kompatibiliteten hvis du ønsker det.

  Hvis enheten administreres som en del av et skole- eller bedriftsnettverk, kan du kontakte IT-ansvarlig for å få vite mer om oppgradering til Windows 10.

 • Kan Enterprise-kunder få gratisoppgraderingen til Windows 10?

  +

  Enterprise-kunder med aktive Software Assurance-avtaler via Microsoft-volumlisensiering kan oppgradere med bedriftstilbudene for Windows 10 uavhengig av dette oppgraderingstilbudet.

 • Får jeg alle funksjonene i Windows 10 når jeg oppgraderer?

  +

  Enkelte funksjoner i Windows 10 krever avansert maskinvare, og ikke alle funksjoner og tjenester er tilgjengelige på alle enheter eller i alle markeder. Som et eksempel er Cortana2 ikke tilgjengelig i alle markeder.

  Se siden med spesifikasjoner for å få flere opplysninger.

  Se etter enhetsspesifikke opplysninger på Oppgrader-fanen, der du kan søke etter enheten din og få detaljerte opplysninger.

 • Kommer enhetene og appene mine til å fungere med Windows 10?

  +

  Windows 10 er utviklet for å være kompatibelt med de fleste Windows 7- og Windows 8.1-enheter, og enheten din er derfor sannsynligvis kompatibel.

  • Hvis du vil se opplysninger om spesifikke enheter og apper, kan du utføre en kompatibilitetssjekk med Få Windows 10-appen. Klikk menyen oppe til venstre i appen, og velg "Kontroller PC-en" eller "PC-en er klar" for å vise eventuelle kompatibilitetsproblemer og få en anbefalt oppløsning. Vi kan ikke gi informasjon om alle apper og enheter som finnes, men vi gir en fyldig liste over alle kjente potensielle kompatibilitetsproblemer.
  • Enkelte funksjoner i Windows 10 krever avansert maskinvare, og ikke alle funksjoner og tjenester er tilgjengelige på alle enheter eller i alle markeder. Som et eksempel er Cortana2 ikke tilgjengelig i alle markeder.
  • Se etter enhetsspesifikke opplysninger på Oppgrader-fanen, der du kan søke etter enheten din og få detaljerte opplysninger.
 • Hvilken utgave av Windows får jeg som en del av denne gratis oppgraderingen?

  +

  Når du oppgraderer, blir du værende på en Windows-utgave som tilsvarer den du allerede har. Hvis du for eksempel har Windows 7 Home Premium, oppgraderer du til Windows 10 Home.

  Windows 7*

  Fra utgave Til utgave
  Windows 7 Starter
  Windows 7 Home Basic
  Windows 7 Home Premium
  Windows 10 Home
  Windows 7 Professional
  Windows 7 Ultimate
  Windows 10 Pro

  Windows 8**

  Fra utgave Til utgave
  Windows Phone 8.1**** Windows 10 Mobile
  Windows 8.1*** Windows 10 Home
  Windows 8.1 Pro
  Windows 8.1 Pro for Students
  Windows 10 Pro

  N- og KN-utgaver følger oppgraderingsbanen til den overordnede utgaven (Windows 7 Pro N oppgraderes for eksempel til Windows 10 Pro).

  Noen versjoner er ikke inkludert: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise og Windows RT/RT 8.1. Aktive Software Assurance-kunder med volumlisensiering kan oppgradere med bedriftstilbudene for Windows 10 uavhengig av dette tilbudet.

 • Er Windows Media Center tilgjengelig i Windows 10?

  +

  Windows Media Center er ikke en del av Windows 10 og er ikke tilgjengelig hvis du oppgraderer til Windows 10. Hvis du bruker Windows Media Center, varsler vi deg under oppgraderingen om at Windows Media Center ikke er tilgjengelig i Windows 10. Vi vet at en del bruker Windows Media Center til å spille av DVD-er, og vi gir en gratis app for avspilling av DVD-er i Windows 10 for brukere av Windows Media Center.