Tee se todeksi

Usein kysytyt kysymykset

 • Milloin Windows 10 on saatavilla?

  -

  Se on saatavilla nyt! Hanki päivitys jo tänään. Lisätietoja on "Päivitys"-välilehdessä.

 • Mitä Windows 10 -päivityksestä on syytä tietää?

  +

  Microsoft tarjoaa Windows 10:n ilmaisena päivityksenä siihen oikeutettuihin Windows 7-, Windows 8.1- ja Windows Phone 8.1 -laitteisiin. Se on saatavilla 29. heinäkuuta 2015 alkaen.

  Tämä tarjous on voimassa vuoden Windows 10:n julkaisuhetkestä. Kun olet tehnyt päivityksen, saat Windows 10:n maksutta kyseiseen laitteeseen.

 • Onko päivitys todella maksuton?

  +

  Kyllä, se on maksuton. Se on Windows 10:n täysversio, ei kokeilu- tai esittelyversio. Se on saatavilla rajoitetun ajan: tarjous on voimassa vuoden Windows 10:n julkaisuhetkestä.

 • Mitkä laitteet täyttävät päivityksen edellytykset?

  +

  Ainoat vaatimukset ovat, että a) yhteensopivassa laitteessa on käytössä Windows Update ja että b) käytössäsi on aito Windows 7 Service Pack 1 (SP1) tai Windows 8.1 (Update).

  Windows 10 on suunniteltu toimimaan Windows 7- ja Windows 8.1 -tietokoneissa. Tämä tarkoittaa, että laitteesi on todennäköisesti yhteensopiva ja että Windows 10 toimii siinä.1 Lisätietoja on "Päivitys"-välilehdessä, jossa voit hakea laitetta ja lukea yksityiskohtaisia tietoja.

  Kattavat tekniset tiedot ovat täällä

 • Jos ostan uuden tietokoneen tänään, voinko päivittää sen Windows 10:een?

  +

  Kyllä, Windows 10 toimii uusissa päivitykseen oikeutetuissa tietokoneissa. Windows 10 on suunniteltu yhteensopivaksi tällä hetkellä myynnissä olevien Windows 8.1 -käyttöjärjestelmällä varustettujen kannettavien tietokoneiden, tablettien ja työpöytäkoneiden kanssa. Jotkin Windows 10 -ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikkiin laitteisiin. Lisätietoja on "Päivitys"-välilehdessä, jossa voit hakea laitetta ja lukea yksityiskohtaisia tietoja.

 • Kuinka kauan päivityksen asennus kestää?

  +

  Varaa aikaa noin tunti. Uudemmilla laitteilla toimenpide voi kestää vain 20 minuuttia, mutta vanhemmilla laitteilla voi mennä yli tunti.

 • Mikä Windows 10:n hankinta -sovellus on?

  +

  Windows 10:n hankinta on Microsoft-sovellus, joka on suunniteltu helpottamaan päivitysprosessia. Se varmistaa, että laitteesi on yhteensopiva, ja varaa maksuttoman päivityksen. Siinä on myös tietoja Windows 10 -ominaisuuksista.

 • Miksi minulla ei ole Windows 10:n hankinta -sovellusta?

  +

  Jos Windows 10:n hankinta -sovellus ei näy tietokoneessa (Windows-kuvakkeena ilmaisinalueella näytön oikeassa alakulmassa), tämä voi johtua seuraavista syistä:

  1. Laite ei ole ajan tasalla, eikä siinä ole käytössä vähintään Windows 7 SP1 tai Windows 8.1 Update.
  2. Windows Update on poistettu käytöstä tai sitä ei ole määritetty vastaanottamaan päivityksiä automaattisesti.
  3. Olet estänyt tarvittavat Windows Update -toiminnot tai poistanut niiden asennuksen.
  4. Laitteessasi oleva Windows ei ole aito.

  Windows Updaten suorittaminen ja kaikkien saatavilla olevien päivitysten asentaminen korjaa kolme ensimmäistä ongelmaa.

  Voit tarkistaa tietokoneesi yhteensopivuuden helposti napsauttamalla Windows 10:n hankinta -sovelluksen kuvaketta ilmaisinalueella. Tämä helpottaa tietokoneen yhteensopivuuden varmistamista.

  Jos laitetta hallinnoidaan koulun tai yrityksen verkossa, pyydä Windows 10 -päivitystä IT-järjestelmänvalvojalta.

 • Saavatko Enterprise-asiakkaat maksuttoman Windows 10 -päivityksen?

  +

  Enterprise-asiakkaat, joilla on aktiiviset Software Assurance -volyymikäyttöoikeussopimukset, voivat päivittää Windows 10 Enterprise -versioihin, jotka eivät sisälly tähän päivitystarjoukseen.

 • Toimivatko kaikki Windows 10:n ominaisuudet, kun olen tehnyt päivityksen?

  +

  Jotkin Windows 10:n toiminnot edellyttävät kehittyneitä laitteistotoimintoja, eivätkä kaikki ominaisuudet ja palvelut ole saatavilla kaikkiin laitteisiin tai kaikilla markkina-alueilla. Esimerkiksi Cortana2 ei ole saatavilla kaikilla markkina-alueilla.

  Lisätietoja on teknisten tietojen sivulla.

  Laitekohtaisia tietoja voi hakea "Päivitys"-välilehdessä.

 • Toimiiko Windows 10 laitteessani ja toimivatko sovellukseni Windows 10:ssä?

  +

  Windows 10 on suunniteltu yhteensopivaksi useimpien Windows 7- ja Windows 8.1 -laitteiden kanssa – myös sinun laitteesi on hyvin todennäköisesti yhteensopiva.

  • Saat lisätietoja eri laitteista ja sovelluksista Windows 10:n hankinta -sovelluksella, jolla voit tehdä yhteensopivuustarkistuksen. Napsauta sovelluksen vasemmassa yläkulmassa olevaa valikkoa ja valitse tietokoneen tarkistusvaihtoehto tai vaihtoehto, jonka mukaan tietokone on jo yhteensopiva. Tämä tuo kaikki yhteenveto-ongelmat näkyviin ja suosittelee ratkaisua. Meillä ei ole tietoja jokaisesta mahdollisesta sovelluksesta tai laitteesta, mutta saat kattavan luettelon kaikista tunnetuista yhteensopivuusongelmista.
  • Jotkin Windows 10:n toiminnot edellyttävät kehittyneitä laitteistotoimintoja, eivätkä kaikki ominaisuudet ja palvelut ole saatavilla kaikkiin laitteisiin tai kaikilla markkina-alueilla. Esimerkiksi Cortana2 ei ole saatavilla kaikilla markkina-alueilla.
  • Laitekohtaisia tietoja voi hakea "Päivitys"-välilehdessä.
 • Minkä version Windowsista saan tässä ilmaisessa päivityksessä?

  +

  Kun teet päivityksen, sama Windows-tyyppi pysyy käytössäsi. Esimerkiksi Windows 7 Home Premium päivitetään Windows 10 Home -versioon.

  Windows 7*

  Käytössä oleva versio Uusi versio
  Windows 7 Starter
  Windows 7 Home Basic
  Windows 7 Home Premium
  Windows 10 Home
  Windows 7 Professional
  Windows 7 Ultimate
  Windows 10 Pro

  Windows 8**

  Käytössä oleva versio Uusi versio
  Windows Phone 8.1**** Windows 10 Mobile
  Windows 8.1*** Windows 10 Home
  Windows 8.1 Pro
  Windows 8.1 Pro for Students
  Windows 10 Pro

  N- ja KN-versiot seuraavat ylemmän tason version päivityspolkua (esimerkiksi Windows 7 Pro N päivittyy versioon Windows 10 Pro).

  Ei koske joitakin versioita: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise ja Windows RT/RT 8.1. Aktiiviset Software Assurance -volyymikäyttöoikeusasiakkaat voivat päivittää Windows 10 -suuryritysvaihtoehtoihin, jotka eivät sisälly tähän tarjoukseen.

 • Onko Windows Media Center käytettävissä Windows 10:ssä?

  +

  Windows Media Center ei ole osa Windows 10:tä, eikä se ei ole käytettävissä Windows 10:een päivittämisen jälkeen. Jos käytät Windows Media Centeriä, ilmoitamme päivityksen aikana, että Windows Media Center ei ole käytettävissä Windows 10:ssä. Tiedämme, että jotkut käyttäjät toistavat DVD-levyjä Windows Media Centerillä. Windows 10 sisältää ilmaisen DVD-toistosovelluksen Windows Media Center -käyttäjille.