Udret store ting

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvornår bliver Windows 10 tilgængeligt?

  -

  Det er ude nu! Hent opgraderingen i dag. Få flere oplysninger på fanen "Opgrader".

 • Hvad er de grundlæggende oplysninger om Windows 10-opgraderingen?

  +

  Microsoft har gjort Windows 10 tilgængelig som en gratis opgradering for kvalificerede Windows 7-, Windows 8.1- eller Windows Phone 8.1-enheder. Det udkommer den 29. juli 2015.

  Du har et år fra det tidspunkt, hvor Windows 10 bliver tilgængelig, til at benytte dig af tilbuddet. Når du har opgraderet, kan du bruge Windows 10 gratis på enheden.

 • Er det virkelig gratis at opgradere?

  +

  Ja, det er gratis. Dette er en fuld version af Windows, ikke en prøve- eller introduktionsversion. Det er tilgængeligt i en begrænset periode: Du har ét år fra det tidspunkt, hvor Windows 10 bliver tilgængelig, til at benytte dig af tilbuddet.

 • Hvilke enheder er kvalificeret til den gratis opgradering?

  +

  Det eneste, der kræves, er, at a) din enhed er kompatibel, at Windows Update er aktiveret, og b) du kører en ægte kopi af Windows 7 Service Pack 1 (SP1) eller Windows 8.1 (Update).

  Windows 10 er designet til at køre på pc'er med Windows 7 og Windows 8.1. Det betyder, at din enhed med stor sandsynlighed er kompatibel og kan køre Windows 10.1 Se flere oplysninger på fanen “Opgrader”, hvor du kan søge efter enheden og få nærmere oplysninger.

  Se de komplette specifikationer her.

 • Hvis jeg køber en ny pc i dag, kan jeg så opgradere til Windows 10?

  +

  Ja, nye og kvalificerede pc'er kan køre Windows 10. Windows 10 er designet til at være kompatibel med de bærbare computere, tablets eller stationære pc'er med Windows 8.1, som sælges i øjeblikket. Nogle Windows 10-funktioner er muligvis ikke tilgængelige på bestemte enheder. Se flere oplysninger på fanen “Opgrader”, hvor du kan søge efter enheden og få nærmere oplysninger.

 • Hvor lang tid tager det at installere opgraderingen?

  +

  Afsæt cirka en time. Nyere enheder tager muligvis kun 20 minutter, mens ældre enheder kan tage mere end en time.

 • Hvad er appen Hent Windows 10?

  +

  Get Windows 10 er en app fra Microsoft, der er designet til at gøre opgraderingsprocessen nemmere. Den kontrollerer, at din enhed er kompatibel og reserverer din gratis opgradering. Den indeholder også oplysninger om, hvordan du kan bruge funktionerne i Windows 10.

 • Hvorfor har jeg ikke appen Hent Windows 10?

  +

  Hvis du ikke kan se appen Get Windows 10 på din pc (vises som et Windows-ikon på proceslinjen nederst til højre på skærmen), er det fordi:

  1. Din enhed er ikke opdateret som minimum til Windows 7 SP1 eller Windows 8.1 Update.
  2. Windows Update er deaktiveret eller ikke indstillet til automatisk at modtage opdateringer.
  3. Du har blokeret eller fjernet den krævede Windows Update-funktion.
  4. Din enhed kører ikke en ægte kopi af Windows.

  Du kan løse de første tre problemer ved at køre Windows Update og installere tilgængelige opdateringer.

  Du kan let kontrollere din pc's kompatibilitet ved at klikke på appikonet Get Windows 10 på proceslinjen. På denne måde kan du let kontrollere din pc's kompatibilitet, hvis du vil.

  Hvis enheden administreres som en del af et skole- eller virksomhedsnetværk, skal du spørge din it-administrator om opgraderingen til Windows 10.

 • Kan virksomhedskunder få den gratis Windows 10-opgradering?

  +

  Virksomhedskunder med aktive Software Assurance-aftaler via Microsofts volumenlicens kan opgradere til Windows 10 med virksomhedstilbud, som ikke hører under dette tilbud.

 • Får jeg alle funktionerne i Windows 10, når jeg har opgraderet?

  +

  Nogle Windows 10-funktioner kræver avanceret hardware, og ikke alle funktioner og tjenester er tilgængelige på alle enheder eller på alle markeder. Cortana2 er f.eks. ikke tilgængelig på alle markeder.

  Se siden Specifikationer for at få flere oplysninger.

  Find flere specifikke enhedsoplysninger på fanen “Opgrader”, hvor du kan søge efter enheden.

 • Vil mine enheder og apps kunne bruges i Windows 10?

  +

  Windows 10 er designet til at være kompatibel med de fleste Windows 7- og Windows 8.1-enheder – så din enhed vil med stor sandsynlighed være kompatibel.

  • Du kan få nærmere oplysninger om den aktuelle enhed og apps ved at udføre en kompatibilitetskontrol med appen Get Windows 10. Klik på menuen øverst til venstre i appen, og vælg “Kontrollér din pc” eller “Din pc er klar”. Derefter får du vist eventuelle problemer med kompatibiliteten og anbefalinger på løsninger. Da vi ikke har oplysninger om alle apps og enheder på markedet, vises en omfattende liste over kendte problemer med kompabilitet.
  • Nogle Windows 10-funktioner kræver avanceret hardware, og ikke alle funktioner og tjenester er tilgængelige på alle enheder eller på alle markeder. Cortana2 er f.eks. ikke tilgængelig på alle markeder.
  • Find flere specifikke enhedsoplysninger på fanen “Opgrader”, hvor du kan søge efter enheden.
 • Hvilken version af Windows får jeg som del af denne gratis opgradering?

  +

  Når du opgraderer er det altid til den tilsvarende nye version af Windows. Windows 7 Home Premium opgraderes f.eks. til Windows 10 Home.

  Windows 7*

  Fra version Til version
  Windows 7 Starter
  Windows 7 Home Basic
  Windows 7 Home Premium
  Windows 10 Home
  Windows 7 Professional
  Windows 7 Ultimate
  Windows 10 Pro

  Windows 8**

  Fra version Til version
  Windows Phone 8.1**** Windows 10 Mobile
  Windows 8.1*** Windows 10 Home
  Windows 8.1 Pro
  Windows 8.1 Pro til studenter
  Windows 10 Pro

  “N”- og “KN”- versioner følger opgraderingsstien for den overordnede version (for eksempel opgraderes Windows 7 Pro N til Windows 10 Pro).

  Visse versioner er undtaget: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise og Windows RT/RT 8.1. Active Software Assurance-kunder med volumenlicens kan opgradere til Windows 10 med virksomhedstilbud, som ikke hører uden dette tilbud.

 • Vil Windows Media Center være tilgængelig i Windows 10?

  +

  Windows Media Center er ikke en del af Windows 10 og vil ikke være tilgængelig efter opgradering til Windows 10. Hvis du bruger Windows Media Center, bliver du advaret under opgraderingen om, at Windows Media Center ikke er tilgængelig i Windows 10. Vi ved, at nogle brugere anvender Windows Media Center til at afspille dvd'er, og vi tilbyder en gratis app til dvd-afspilning i Windows 10 til brugere af Windows Media Center.